Φωτογραφία νούμερο 3

Παράσταση : Γυναίκες Looser

Culture

Η Άννα Μακρή, ηθοποιός και δασκάλα χορού έχει τελειώσει τη σχολή του Άκη Δαβη. Πάντα της άρεσε να παίζει διάφορους ρόλους, να μεταμορφώνεται. Περίμενε μου λέει πως και πώς να τελείωσει το σχολείο να αρχίσει να ασχολείται με αυτό που σκέφτεται.

Της αρέσει μέσα από τους ρόλους να γίνεται κάτι άλλο. Την γνώρισα σε ένα πολύ ‘’περίεργο’’ χώρο. Μία ταράτσα!. Πως συνδυάζεται μία ηθοποιός με μία ταράτσα; Ορίστε πως…

Πως ξεκινάει η γυναίκα looser σε μη θεατρικούς χορούς 

Ξεκινάμε λοιπόν και αρχίζουμε και παίζουμε σε χώρους μη θεατρικούς, σε πολυχώρους, σε μπαράκια, σε gallery. Μία ωραία εμπειρία ήταν όταν παίξαμε σε μία ταράτσα στον 6Ο όροφο μίας πολυκατοικίας στη Κυψέλη όπου είχε μαζευτεί ο κόσμος, εμείς ντυνόμασταν, βαφόμασταν, προετοιμαζόμασταν μπροστά στο κόσμο, δεν είχαμε ούτε καμαρίνια. Ήταν όλα ωραία και καλά, ο κόσμος είχε έρθει με ενθουσιασμό αλλά μετά από λίγο ο καιρός μας τα χάλασε και έπιασε μία ψηλή βροχούλα, θεωρήσαμε ότι εκεί θα έφευγε ο κόσμος και λέμε πάει τελείωσε αυτό ήταν η παράσταση θα μείνει μισή αλλά όμως δεν έφυγε, έμεινε ο κόσμος και συνεχίσαμε και τελικά ήταν μία πολύ ωραία παράσταση. Ήμασταν μία πάρα πολύ ωραία παρέα

Προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει μια τέτοια παράσταση.

Δε το είχα φανταστεί ποτέ, εγώ έβλεπα στην αρχή όταν μου το είχανε προτείνει έβλεπα μόνο τις δυσκολίες. Έλεγα θα έρχεται το κοινό και δε θα έχει την αίσθηση ότι θα έρχεται σε θέατρο, γιατί όταν πάει σε μία κανονική σκηνή ξέρει ότι μπαίνει σε ένα θέατρο σε μία κατάσταση, εκεί ήταν ακόμα πιο δύσκολο έπρεπε να τον βάλουμε εμείς σε μία θεατρική κατάσταση χωρίς να έχουμε τον αντίστοιχο θεατρικό χώρο. Όμως γινόμασταν ένα με το κοινό, παίζαμε και ανάμεσά τους έτσι σαν να συμμετείχαν και αυτοί ήταν πολύ ωραία εμπειρία.

Γεννιέσαι ή γίνεσαι ηθοποιός;

Σίγουρα γεννιέσαι ηθοποιός, γεννιέσαι με μία τάση να θες να εκφράζεσαι να θες να μεταμορφώνεσαι, να θες να ψαχτείς λίγο, να θες να ψάχνεις μέσα στη ψυχή σου. Ή να έχεις ενσυναίσθηση πως νιώθει ο άλλος, τι θα έκανα εγώ σε αυτή τη περίπτωση αλλά σίγουρα όμως πρέπει κάποιος να σπουδάσει πρέπει να γίνει ηθοποιός, μάθει διάφορους κανόνες, κάποιο στήσιμο, κάποια τεχνική και ας την υποδομήσει μετά ας τη σπάσει. Πρέπει να μάθει να κινείται στο χώρο να έχει μία άλλη αίσθηση με το σώμα του με τη φωνή του ίσως και τα δύο τελικά.. και γεννιέσαι με το μικρόβιο και γίνεσαι.

.

Είσαι γυναίκα loser?

Γυναίκες Looser 
 
Πειραιάς
17/12/2015
24/12/2015
31/12/2015
21:00
Σκηνοθ.:Β. Σωτηροπούλου
Ερμηνεύουν: A. Μακρή, Β. Σωτηροπούλου, Στ. Τροκάνα, Δ. Φεύγα.
Share