Legion_run29
Η ομαδικότητα και η συνεργασία κυριαρχούσαν. Δεν έλειπαν βέβαια και οι ευφάνταστες εμφανίσεις, από Batman μέχρι αρχαίο Σπαρτιάτη (όχι δεν είναι Απόκριες).

Πριν λίγες μέρες, είδα στο internet μία διαφήμιση σχετικά με το LegionRun. Από περιέργεια έψαξα λίγο να δω περί τίνος πρόκειται. Μου φάνηκε κάτι σαν στίβος μάχης, αλλά πιο πολύπλοκο. Επικοινωνώ με την παραγωγή για τις απαραίτητες πληροφορίες και κανονίζουμε με τη φίλη και συνάδελφο Κυριακή (Καπασακαλίδου, μέλος του Sugargreece) να πάμε παρέα. Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στις Αλυκές Αναβύσσου.

Πρωινό ξύπνημα λοιπόν, φορτώνουμε μηχανές, τρίποδα, εξοπλισμό, καφέ ανά χείρας και πάμε για Ανάβυσσο. Το πρώτο πράγμα που μας έκανε εντύπωση μόλις φτάσαμε, ήταν η οργάνωση. Από το πάρκινγκ μέχρι το check in και τις πληροφορίες. 

Το κλίμα πολύ φιλικό και η εξυπηρέτηση πολύ πάνω από τις προσδοκίες μας.

Παρόλο που φτάσαμε πολύ νωρίς, ο κόσμος ήταν ήδη αρκετός και συνεχώς αυξανόταν. Έχουμε μία ώρα ακόμα για την πρώτη εκκίνηση, οπότε αποφασίζουμε να κάνουμε μία βόλτα στο χώρο. Υπάρχουν χώροι φύλαξης τσαντών, αποδυτήρια, τουαλέτες, καντίνες για καφέ και φαγητό, ασθενοφόρα για παν ενδεχόμενο, ομάδες διάσωσης, πολλά άτομα τις παραγωγής καθώς επίσης και αρκετοί εθελοντές, πράγμα που δείχνει πόσο καλά στημένη είναι διοργάνωση, χωρίς κανένα ίχνος προχειρότητας.

Το Legion Run διεξάγεται για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα και διαρκεί μία ημέρα. Εμπνευστής του όλου εγχειρήματος είναι ο Jason Ballor. Η διοργάνωση έχει λάβει χώρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κύπρο, Βουδαπέστη, Σόφια, Κρακοβία και προσεχώς στη Σαγκάη.

 

Είναι μία διαδρομή 5 χιλιομέτρων με πολλά ευφάνταστα εμπόδια, τα οποία έχουν σαν σκοπό να δοκιμάσουν τόσο το σώμα όσο και το μυαλό. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός, γι’ αυτό δεν υπάρχει και έπαθλο. Η ομαδική συνεργασία, οι σωματικές και πνευματικές προκλήσεις μαζί με τη δυνατή μουσική, κάνουν την όλη διαδρομή μία συναρπαστική και συνάμα διασκεδαστική εμπειρία.

Τα εμπόδια πολλά και περίεργα. Δεξαμενές με πάγο και νερό, κορμοί δέντρων τοίχος από σχοινιά, συρματοπλέγματα, ισορροπία σε δοκούς και πολλά ακόμα πιο εύκολα ή πιο δύσκολα, που θέτουν σε συνεχή δοκιμασία πνεύμα και σώμα!.

Ακολουθήσαμε τους δρομείς σε όλη τη διαδρομή, περιμένοντας να δούμε ποιες είναι οι αντιδράσεις τους όταν φτάνουν στο κάθε εμπόδιο. Η αλήθεια είναι ότι άλλα περιμέναμε να δούμε και άλλα είδαμε. Το πιο φυσιολογικό θα ήταν να αντικρύσουμε πρόσωπα κουρασμένα, ταλαιπωρημένα, αγανακτισμένα από τη ζέστη και τον αέρα. Όσο πλησίαζαν στα εμπόδια, ακούγαμε φωνές, γέλια, πανηγυρισμούς, καμία σχέση δηλαδή με αυτό που νομίζαμε. Ο χαβαλές, τα αστεία και τα πειράγματα, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά στην προσπάθεια κάθε ομάδας να ξεπεράσει τα εμπόδια. Ακόμα και όταν έπεφταν με τη μούρη μες τη λάσπη, σηκώνονταν με ένα τεράστιο χαμόγελο και προσπαθούσαν πάλι.

Στο τέλος της διαδρομής τους περίμενε η δεξαμενή με τον πάγο μέσα στην οποία έπρεπε να βουτήξουν. Ήταν η μόνη στιγμή που “πάγωνε” το χαμόγελο για λίγο, πριν αρχίσουν οι πανηγυρισμοί του τερματισμού.

Μετά τον τερματισμό, οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί, που συνοδεύονται από χορό, φαγητό και ποτό, είναι το καλύτερο έπαθλο (μαζί με μία παγωμένη μπίρα και ένα αναμνηστικό μπλουζάκι) για τους δρομείς. Το πάρτι συνεχίζεται μέχρι αργά με ζωντανή μουσική και πολλούς διαγωνισμούς και εκπλήξεις. Στη φετινή διοργάνωση έλαβαν μέρος 2800 άτομα, όλων των ηλικιών. Είδαμε ομάδες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας που ταξίδεψαν πολλά χιλιόμετρα μόνο και μόνο για να πάρουν μέρος στο LegionRun. Όπως φάνηκε, άξιζε τον κόπο!

Αν μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το LegionRun με μία λέξη, αυτή θα ήταν ΕΜΠΕΙΡΙΑ!

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας με το LegionRun για του χρόνου, όπου μας υποσχέθηκαν ακόμα περισσότερες εκπλήξεις και εμπόδια (τα οποία μπορούν να προτείνουν και οι συμμετέχοντες). Ποιος ξέρει, ίσως του χρόνου υπάρχει και ομάδα Sugargreece που θα λάβει μέρος.

Μέχρι τότε… KeepRunning…!!!

*Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Χρίστινα Σκέντζιου και το Φοίβο Κουρουγιάννη από τη διοργάνωση, για την άμεση και φιλική εξυπηρέτηση σε ότι τους ζητήσαμε, καθώς επίσης και τη φίλη μου Κυριακή για την αμέριστη και πολύτιμη βοήθειά και παρέα της!

Στοιχεία επικοινωνίας
www.legionrun.gr

Share